23 de maig 2012

PROJECTE: “FEM UNA LLEI”


El proppassat 18 de maig els alumnes de 4t d’ESO del col·legi Lestonnac de Lleida van participar en una simulació plenària dins la desena edició del projecte educatiu 'Fem una llei', que organitza el Parlament de Catalunya.
Els centres que han participat enguany al projecte són: l'Escola Maria Cortina (Reus), el Col·legi La Salle (La Seu d'Urgell), l'Escola Intermunicipal del Penedès (Sant Sadurní d'Anoia), el IES Lluís de Peguera (Manresa), el IES Flos i Calcat (Barcelona), l'Institut Pius Font i Quer (Manresa), el IES Vall de Tenes (Santa Eulàlia de Ronçana), l'Institut Canigó (Almacelles), el IES Eugeni d'Ors (Vilafranca del Penedès), el IES Manuel de Pedrolo (Tàrrega), el IES Cendrassos (Figueres), l'Institut El Cairat (Esparraguera), el Col·legi Lestonnac L'Ensenyança (Lleida), l'Escola Padre Damian (Barcelona), el IES Mediterrània (El Masnou), l'Institut Montmeló (Montmeló), el IES Esteve Terrades i Illa (Cornellà de Llobregat), el IES Til·ler (Les Franqueses del Vallès), el IES Sa Palomera (Blanes), l'Escola Sant Felip Neri (Barcelona) i l'Institut Illa de Rodes (Roses).

Estem parlant d’un total de set-cents nois i noies de tercer i quart d'ESO i primer de batxillerat de vint-i-un centres d'arreu de Catalunya han participat aquest matí. El joves 'diputats' han aprovat per unanimitat un 'projecte de llei' que regula la utilització d'internet i altres tecnologies de la informació i la comunicació amb l'objectiu de protegir i defensar els menors d'edat i les seves dades. Aquest 'ple', que ha presidit Núria de Gispert, ha estat la culminació del treball que els alumnes que hi participen han fet durant el curs.

Durant el debat, un representant de cada centre, en el nostre cas l’Andrea Colomina Olmo, ha pujat a la tribuna d'oradors per exposar el contingut de la iniciativa legislativa i la seva posició. Tots els portaveus han coincidit a destacar la importància de legislar sobre les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per salvaguardar les dades i la seguretat dels joves en un moment que les xarxes socials són cada vegada més presents a la societat. Els joves també han valorat el que han après i han agraït l'oportunitat de participar en l'activitat, "en un context d'important desafecció política entre el jovent", segons que ha dit un dels portaveus. La resta d'estudiants ha pogut seguir el ple des de diferents espais i sales del palau.

En aquests link podeu veure la simulació plenària:









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu deixar el vostre comentari aquí, pero sigueu respectuosos i recordeu que els comentaris son moderats, per tant es possible que transcorreixin un parell de dies fins que es publiquin al blog.