28 d’octubre 2011

CUINA ARMENIA

Els alumnes de 1r de BAT A han llegit durant aquest primer trimestre el llibre de M. Àngels Anglada Quadern d’Aram, una trepidant narració sobre el genocidi del poble armeni.

Una de les propostes didàctiques que han dut a terme ha estat l’elaboració de plats de cuina armenis. El proppassat divendres 28 d’octubre es dugué a terme un tast de cuina armènia (i no armènia) per part dels alumnes de 1r  BAT A.

Us proposem una recepta de cuina armènia, una cuina famosa en tot el món.

Bon profit!

Els Mandí armenis:
Ingredients:
Massa:
1/2 kg de farina
1 cullerada petita de sal
1 cullerada petita d’oli
aigua (la quantitat necessària)

Farciment:
1 kg. de carn picada
2 cebes grosses
Un polsim de sal i de pebre
300 grs. de mantega de porc

Preparació:
Poseu, en un recipient fondo, la carn picada, les cebes ratllades, sal i pebre al
gust i barregeu-ho bé. En un altre lloc feu una massa amb la farina, la sal, l’oli i la quantitat d’aigua necessària. Amasseu-la bé i deixeu reposar la massa uns minuts. Talleu la massa en quadradets fins de 3x3 cms. aproximadament.

Poseu, damunt de cada base de massa, una mica de la preparació de la carn i tanqueu-la per tots quatre costats –com si fossin uns farcellets–, tot vetllant perquè la carn quedi ben coberta.

Col·loqueu cadascun d’aquests farcellets (anomenats «mandí») damunt d’una plata prèviament untada amb mantega de porc i torneu a cobrir-los amb més mantega. Poseu-los al forn a temperatura moderada fins que quedin rossos.

En aquest punt, retireu-los del foc i aboqueu-hi al damunt una mica de brou de pollastre o gallina fins a cobrir-los. Torneu-los a posar al forn fins que hagin absorbit completament el brou.

Enretireu-los del forn, cobriu-los completament amb iogurt (com més consistent millor) i aboqueu-hi al damunt una mica de mantega bullida (i, per tant, fosa). Cal servir els mandí ben calents. Si es vol, es poden acompanyar amb més iogurt barrejat amb all trinxat.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Podeu deixar el vostre comentari aquí, pero sigueu respectuosos i recordeu que els comentaris son moderats, per tant es possible que transcorreixin un parell de dies fins que es publiquin al blog.